Preturile de consum au stagnat in noiembrie (scadere de 0,01%) fata de luna anterioara, ca urmare a ieftinirii alimentelor, astfel ca rata anuala a inflatiei s-a plasat la 1,83%, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).

"In luna noiembrie 2013, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare au scazut cu 0,2%, iar preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,1% fiecare", se arata intr-un comunicat al INS.

La alimente, cea mai mare scadere, de aproape 4%, a fost inregistrata pentru categoria fructe si conserve din fructe, iar in ceea ce priveste articolele nealimentare si serviciile preturile au oscilat extrem de putin, cu sub 1% in sus sau in jos, pentru fiecare articol sau serviciu.

In prima parte a lunii noiembrie Banca Nationala a Romaniei a revizuit semnificativ in scadere prognoza de inflatie pentru acest an, de la 3,1% la 1,8%, precum si pentru finele anului 2014, de la 3,1% la 3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.