Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, a declarat, luni, la finalul audierilor de peste doua ore din Comisia de buget- finante a Senatului, ca i s-a cerut de catre parlamentari prezentarea de date statistice, aceasta urmand sa se intample zilele urmatoare.

"Am fost chemat sa dau informatii, sa raspund la intrebari. S-au facut cateva solicitari cu privire la prezentarea de catre banca, in zilele urmatoare, a unor date cu caracter statistic", a spus Ghetea.

"Mi-au cerut date statistice", a mentionat el.

Presedintele CEC Bank urmeaza sa fie audiat din nou, miercuri, incepand cu ora 10.00, in Comisia de buget-finante din Senat, care ancheteaza activitatea manageriala a bancii.

Audierea lui Radu Ghetea luni in comisie a durat doua ore si s-a desfasurat cu usile inchise.

Surse din comisie au declarat pentru MEDIAFAX ca, la unele intrebari, Radu Ghetea a invocat legea secretului bancar.

La sedinta comisiei nu au participat reprezentantii PDL.

La inceputul sedintei, la care presa a avut acces, presedintele Comisiei de buget-finante, Cosmin Nicula (PSD), a declarat ca se doreste ca, prin aceste audieri, sa se clarifice conformitatea activitatii bancii si regulile procedurale prevazute in Statutul CEC, precum si daca au fost respectate reglementarile de supraveghere si confidentialitate ale BNR, urmare a ultimelor evenimente de pe posturile de televiziune.

La randul sau, vicepresedintele Comisiei de buget-finante, Iulian Dumitrescu, a declarat ca la comisie au fost depuse, din data de 3 decembrie, un raport privind activitatea CEC Bank, de la presedintele Radu Ghetea, precum si o informare de la Banca Nationala a Romaniei, tot la solicitarea comisiei.

Presedintele Comisiei de buget-finante din Senat, Cosmin Nicula, a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca documentele cerute de comisie de la CEC Bank au fost trimise si urmeaza sa fie analizate de senatori, incepand de luni.

Printre documente se afla si lista tuturor creditelor acordate in conditii speciale, incepand cu anul 2011.

Comisia de buget-finante a mai cerut sa i se puna la dispozitie normele bancare aprobate de BNR in baza carora lucreaza CEC Bank si acorda credite.

In plus, s-a decis ca CEC sa transmita comisiei o lista, incepand cu anul 2011, cu creditele speciale acordate in afara politicii normale de creditare.

Citeste si:
Statul vrea ca CEC Bank să vândă polițe RCA
Soluția statului în fața...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.