Constructia bugetara nu poate lua in calcul o imbunatatire a colectarii taxelor si impozitelor, ci se bazeaza pe gradul de colectare din anul curent, iar o performanta mai buna a incasarilor timp de trei luni consecutiv nu poate fi integrata in buget decat la rectificare, afirma ministrul Bugetului.
"Cand se face, un buget nu se poate face pe povesti cum se va imbunatati colectarea. Se face pe nivelul colectarii din anul precedent si, daca trei luni la rand ai incasari mai mari peste ce s-a programat, abia atunci, la rectificare, poate fi luat in calcul un venit suplimentar din imbunatatirea colectarii. Chiar daca eu as spune ca vom incasa mai mult, nu am voie prin regulamentul european sa pun aceasta crestere in buget", a spus ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, transmite MEDIAFAX.

Voinea a cerut moderatorilor sa nu insiste cu intrebari despre colectare, intrucat aceasta este in responsabilitatea ministrului Finantelor Publice, Daniel Chitoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.