Deutsche Telekom se pregateste sa concedieze pana la 6.000 de angajati de la T-Systems, grupul luand masuri pentru eficientizarea si consolidarea competitivitatii la divizia care se ocupa de servicii IT pentru clienti corporate mari, potrivit Handelsblatt, preluat de MarketWatch.

T-Systems are aproximativ 29.000 de angajati in Germania si se ocupa de operatiunile IT ale clientilor mari ai grupului, precum grupul petrolier Royal Dutch Shell, transmite MEDIAFAX.

Divizia evolueaza intr-un sector caracterizat de o concurenta dura si vrea sa-si focuseze afacerile mai mult pe operatiuni digitale, precum servicii cloud, noteaza Handelsblatt.

Contactat de Wall Street Journal, un purtator de cuvant al Deutsche Telekom a confirmat ca grupul a planificat masuri de restructurare la divizia T-Systems, dar a refuzat sa precizeze numarul de angajati afectati.

El a adaugat ca masurile vor fi discutate la intalnirea consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom din 12 decembrie si la sedinta board-ului T-Systems din ianuarie.

Potrivit Handelsblatt, sidicatele sunt ingrijorate ca Deutsche Telekom va efectua disponibilizari pentru prima data in istoria grupului.

Grupul german avea la finele anului trecut aproximativ 230.000 de angajati la nivel global.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.