Tamagotchi, micutul animal de companie electronic inventat de japonezi, revine de Craciun in Europa, unde a facut furori in randul copiilor, la sfarsitul anilor '90.

Aceste jucarii in forma unui ou, inzestrate cu un ecran digital, pe care sunt afisate animalele de care utilizatorul trebuie sa se ocupe, s-au vandut in 40 milioane de copii in lumea intreaga intre anii 1996 si 1999. Ele erau produse de compania Bandai.

Noua versiune pentru strainatate prevazuta in acest an, denumita "Tamagotchi Friends", va fi lansata in Europa in decembrie (in special in Franta, Marea Britanie si Spania) si in America de Nord in iunie 2014. Un purtator de cuvant al companiei Bandai a spus ca aceasta jucarie se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 9 ani si ar permite "cresterea" simultana a pana la 24 animale virtuale.

Temperamentul animalelor virtuale depinde de felul in care utilizatorul are grija de ele: cum le hraneste, felul in care le educa si felul in care le ingrijeste cand acestea sunt bolnave.

Unul dintre aceste animale imaginare poate sa isi faca si el un prieten, tot virtual, daca proprietarul isi pune in contact oul electronic cu dispozitivul similar al unui prieten.

Termenul "Tamagotchi" reprezinta o combinatie intre cuvantul japonez "tamago" ("ou") si pronuntia japoneza a cuvantului englezesc "watch" ("ceas"), scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.