Premierul Ponta si omologul sau din Muntengeru, Milo Djukanovic, au convenit, miercuri, in cadrul unei intrevederi, sa organizeze anul viitor un forum economic bilateral, partea romana urmand sa ofere totodata din expertiza proprie in privinta procesului de integrare in NATO si Uniunea Europeana.

Cei doi premieri au aratat ca un forum economic bilateral ar putea avea loc anul viitor, astfel incat oamenii de afaceri sa ia cunostinta de oportunitatile comerciale si economice.

Potrivit MEDIAFAX, Victor Ponta a aratat, in acest context, ca Romania doreste sa aiba o prezenta cat mai activa in toata regiunea.

El a exprimat totodata sprijinul Romaniei pentru eforturile Muntenegrului de integare in NATO si UE. Premierul Ponta a subliniat ca Bucurestiul este pregatit sa ofere din expertiza si experienta proprie de negociere cu UE, astfel incat tarile candidate pot invata "atat din lucrurile bune facute de Romania, cat si din greselile facute de Romania".

Premierul Muntengerului a afirmat ca, pentru Balcani, cheia stabilitatii o reprezinta integrarea euro-atlantica si europeana, subliniind ca, in calitate de tara aflata in curs de negociere cu UE pentru integrare, Muntenegru utilizeaza deja expertiza Romaniei, dar doreste sa beneficieze de aceasta si in etapele urmatoare ale procesului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.