Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Transporturilor, Ramona Manescu, sa sprijine Tarom pentru a relua zborurile directe catre Beijing, ministrul de resort afirmand ca, in urma discutiilor cu compania, exista posibilitatea reluarii acestora, cu doua curse saptamanale, pentru inceput.

Premierul Ponta a aratat, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, ca, in pofida probleme logistice, compania aeriana Tarom trebuie sprijinita pentru reluarea zborurilor directe pe ruta Bucuresti-Beijing, considerand ca acesta va fi un semn bine primit, scrie MEDIAFAX.

Ponta a amintit ca zborurile directe catre capitala Chinei au fost intrerupte in 2003.

Ministrul Manescu a anuntat ca a discutat cu compania in acest sens, iar pentru inceput exista posibilitatea reluarii acestor zboruri, cu doua curse pe saptamana.

In luna iulie, dupa ce premierul Victor Ponta a afirmat ca si-ar dori o cursa a operatorului national aerian catre China, directorul executiv de atunci al Tarom, Nicolae Demetriade, a declarat ca Tarom nu poate zbura la Beijing cu avioanele pe care le are in prezent.

Potrivit Tarom, exista in schimb trei solicitari scrise ale unor companii din China care doresc sa opereze pe ruta Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.