Comisia Europeana a aplicat Romaniei corectii financiare in valoare de 139 de milioane de euro in 2012, fata de 53 de milioane de euro in 2011, potrivit Raportului financiar pe anul trecut, publicat marti de CE.

Programele finantate prin Fondul Social European au suferit cele mai mari corectii - 81 de milioane de euro, in timp ce pe Fondul European pentru Garantare Agricola s-au aplicat corectii in valoare de 24 milioane de euro. La programele finantate prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, corectiile sunt de 22 de milioane de euro, iar la dezvoltare rurala au fost taiate 12 milioane de euro.

Cele mai mari corectii au fost aplicate Spaniei - peste 2,1 miliarde de euro, urmata de Italia - 275 milioane de euro, Grecia - 262 milioane de euro si Polonia - 162 milioane de euro, Romania fiind pe locul 5, scrie MEDIAFAX.

Malta si Slovenia nu au suferit corectii financiare.

Sumele nu vor fi returnate de statele membre, ci vor fi oprite de Comisia Europeana din rambursarile catre guvernele nationale, dupa ce acestea trimit declaratii de cheltuieli la Bruxelles.

Cifrele sunt provizorii, pana la publicarea raportului Curtii Europene de Audit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.