Mesajul presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fost "extrem de pozitiv" referitor la faptul ca Romania organizeaza al doilea Forum al oamenilor de afaceri China – Europa Centrala si de Sud-Est, a spus Victor Ponta, iar obiectivele participantilor se adauga parteneriatului UE-China.

Intrebat de jurnalisti daca negocierile cu China se incadreaza in normele comunitare, premierul a precizat ca a avut o discutie la Bruxelles cu presedintele CE pe tema Forumului oamenilor de afaceri China – Europa Centrala si de Sud-Est, iar Barroso a avut un mesaj pozitiv.

"Am discutat acest lucru cu presedintele Barroso, mesajul este extrem de pozitiv", a anuntat premierul, potrivit MEDIAFAX.

Ponta a precizat ca editia anterioara a forumului a avut loc la Varsovia, anul trecut.

"Este un lucru extrem de important ca Romania sa gazduiasca a doua editie a acestui forum. Toate obiectivele pe care tarile centrale si din sud-estul Europei le au in relatia cu China sunt obiective care se adauga relatiei si parteneriatului Uniunea Europeana-China, si evident ca nu e nimic impotriva, totul este pentru. De altfel, insa, regiunea central si est-europeana este o regiune care necesita, spre deosebire de vestul Europei, investitii mult mai mari in infrastructura, in energie, pentru a recupera decalajul fata de tarile occidentale", a explicat Ponta.

Forumul oamenilor de afaceri China – Europa Centrala si de Sud-Est se va desfasura in perioada 25-27 noiembrie, la Bucuresti. La reuniune vor participa premierul Chinei si 16 sefi de guvern ai statelor din regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.