Compania GE Aviation, parte a grupului american General Electric (GE), a primit de la compania de transport aerian Emirates Airlines cea mai mare comanda din istorie pentru motoare de avion cu reactie, in valoare totala de 11 miliarde de dolari.

"Cu un pret de catalog de 11 miliarde de dolari si un numar total de 300 motoare GE9X, GE Aviation si Emirates Airlines au doborat toate recordurile cu cea mai mare comanda de motoare cu reactie comerciale de pana acum", se arata intr-un comunicat al GE.

Motorul GE9X a fost selectat la inceputul acestui an sa echipeze modelul de avion Boeing 777X. Printre caracteristicile motorului GE9X se numara si reducerea cu 10% a consumului de combustibil fata de actualul motor GE90-115B, scrie MEDIAFAX.

Emirates Airlines va utiliza cele 300 de motoare pentru noua sa flota de aeronave bimotoare 777X, din care a comandat 150 de unitati.

Emirates Airlines este cel mai mare operator al modelului de avion Boeing 777-300ER cu motoare GE90, avand o flota de 135 aeronave.

Totodata, GE Aviation a primit comenzi de motoare cu reactie si contracte de servicii pentru aeronava Boeing cu doua culoare in valoare de 26 miliarde de dolari de companiile aeriene Emirates Airlines, Qatar Airways si Etihad Airways, care in total au comandat 450 de motoare noi GE9X aflate in curs de dezvoltare pentru noul Boeing 777X.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.