Plenul Senatului a adoptat un proiect de lege privind aprobarea OUG 66/2013 pentru modificarea si completarea Legii privind Statutul politistului, prin care rudele politistilor decedati sau raniti in misiune pot fi angajati in MAI.

Proiectul de lege de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului a fost adoptat cu 98 de voturi "pentru", 13 "impotriva" si 3 abtineri.

Potrivit proiectului de lege, la cerere, politistul incadrat intr-un grad de invaliditate, ca urmare a ranirii acestuia in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, poate fi mentinut in activitate in functii de politist in unitati ale MAI.

In plus, la cerere, persoana al carei raport de serviciu a incetat, fiind incadrata intr-un grad de invaliditate, ca urmare a ranirii acesteia in timpul sau in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, poate fi numita fara examen sau concurs in functii de politist.

Ordonanta Guvernului mai prevede, la articolul 37, inmatricularea copiilor aflati in intretinerea politistului incadrat intr-un grad de invaliditate in institutiile de invatamant ale MAI.

De asemenea, copiii aflati in intretinerea politistului decedat sau incadrat intr-un grad de invaliditate, precum si sotul sau sotia acestuia, pot fi numiti in functii de politist sau angajati ca personal contractual, fara examen sau concurs, in unitati ale MAI, daca indeplinesc conditiile legale.

Identificarea functiei, in vederea numirii respective sau a angajarii se face tinand cont de studiile solicitantului si de cerintele postului. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat in calitate de for decizional, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.