Ministrul Mediului a decis suspendarea importului de deseuri din Europa, in conditiile in care Romania importa sute de mii de tone de deseuri pe an.

"Ne-am propus sa suspendam importurile de gunoaie, marim sanctiunile si vom suspenda toate activitatile acelor agenti economici care nu respecta legislatia de mediu", a declarat ministrului Mediului, Rovana Plumb, marti, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Importurile deseurilor vor fi suspendate pe o perioada de cel tin jumatate de an.

"Cel putin sase luni suspendam importurile. (...) Cred ca in 10 zile va fi adoptata hotararea", a mai spus Plumb.

Rovana Plumb a anuntat in iulie 2013 ca intentioneaza sa suspende importurile de deseuri. Motivul insa nu era protectia mediului, ci alinierea cu legislatia europeana.

"Lucram la o lege privind importul si transferul de deseuri, pentru ca Romania sa nu mai fie transformata in groapa de gunoi, sa nu mai permitem importul de deseuri. Anual in Romania rezulta 5 milioane de tone de deseuri menajere, cantitate care trebuie redusa. Avem un obiectiv prioritar ca pana in anul 2020 sa injumatatim aceasta cantitate, printr-un proiect initiat in colaborare cu Ministerul Agriculturii', a spus in vara Rovana Plumb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.