Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la o reuniune a mediului de afaceri, ca bancile nu au, in acest moment, in Romania, niciun fel de disponibilitate in a sprijini finantarea IMM.

Basescu a aratat ca Romania are in momentul de fata doua mari probleme care vizeaza mediul de afaceri, una dintre ele fiind legata de finantarea IMM.

"Este foarte clar ca bancile nu au niciun fel de disponibilitate sa sprijine acest sector si aici trebuie facut ceva. Va asigur ca in perioada urmatoare voi avea discutii cu sistemul bancar"
, a anuntat seful statului, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca BNR a venit in intampinarea mediului de afaceri, reducand constant, in acest an, dobanda de refinantare prin bancile comerciale.

Seful statului a mai spus ca a doua problema care vizeaza mediul de afaceri este costul energiei.

Basescu a participat, miercuri dimineata, la cea de a XXI-a editie a "Topului National al Firmelor Private din Romania", organizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.