In primele 9 luni consumul de carburanti a scazut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, relateaza stirileprotv.ro.

Aproape 20% dintre soferi alimenteaza de cel mult 10 lei cand ajung cu masina la pompa. Scaderea consumului de produse petroliere se observa mai ales in benzinariile din zonele sarace. De exemplu, intr-o statie din judetul Giurgiu, unde doar soferii de camioane alimenteaza cu peste 100 de lei. Cei care nu au bani nici sa ajunga la benzinarie cumpara carburant la sticla de plastic.

In aceasta situatie sunt 17% dintre romani, care alimenteaza de cel mult 10 lei. In total, aproape 60% dintre romani alimenteaza de maximum 50 de lei. Doar 4% au suficienti bani cat sa faca plinul de fiecare data cand intra intr-o benzinarie.

La preturile de astazi, cu numai 10 lei va permiteti 1,7 litri de motorina. Adica, la un consum de 10 litri pe suta de kilometri veti parcurge 17 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.