Administratia Federala in domeniul Aviatiei (FAA) din SUA ridica majoritatea restrictiilor privind utilizarea electronicelor de catre pasageri in timpul decolarii si aterizarii avioanelor, insa interdictia pe apeluri telefonice, mesaje sms si navigarea pe internet, inclusiv email, ramane in vigoare.

Astfel, pasagerii vor putea asculta muzica, citi si se vor putea juca pe electronicele personale in timpul decolarii si aterizarii, activitati care nu necesita accesarea retelelor mobile.

Navigarea pe internet este disponibila insa in timpul zborului, prin retelele WiFi instalate pe aeronave, activate de obicei la altitudini de peste 3.000 de metri.

Noile reguli vor intra in vigoare inainte de finalul acestui an, dupa ce companiile de transport aerian vor stabili daca avioanele din dotare pot tolera interferentele, potrivit New York Times. Agentia guvernamentala, care abordeaza de obicei in mod conservator chestiuni de siguranta in timpul zborului, a trecut neasteptat de rapid la schimbarea reglementarilor privind electronicele personale, dupa ce o comisie speciala si-a dat avizul cu aproximativ o luna in urma, scrie MEDIAFAX.

Decizia a fost salutata de piloti, personalul de bord si de congresmeni, si va fi cu siguranta pe placul pasagerilor, noteaza NYT.

Directorul FAA, Michael Huerta, a declarat ca se asteapta ca majoritatea operatorilor sa permita utilizarea electronicelor in timpul decolarii si aterizarii atat timp cat utilizatorii activeaza "modul avion" si opresc conexiunea la retelele mobile.

La scurt timp dupa anuntul autoritatilor, companiile Delta Air Lines si JetBlue au anuntat ca au depus la FAA documentatia tehnica si regulamentul de utilizare a electronicelor de catre pasageri.

Regula care interzice utilizarea electronicelor personale in timpul zborurilor a devenit o sursa de frustrare pentru pasageri in ultimii ani, fiind considerata ca depasita intr-o era puternic tehnologizata.

Huerta a precizat ca in unele cazuri, in timpul aterizarilor in conditii de vizibilitate redusa, instrumentele aeronavelor ar putea deveni vulnerabile la interferentele cauzate de dispozitivele electronice, astfel ca pasagerii vor fi rugati sa le inchida.

Citeste si:
Importanța confortului și a siguranței pasagerilor în autobuzele...
Importanța confortului și a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.