Volkswagen, cel mai mare producator auto european, a raportat un profit operational de 2,78 miliarde euro pentru trimestrul al treilea, in urcare cu 20% fata de perioada corespunzatoare a anlui trecut, datorita reducerii cheltuielilor.

Profitul inregistrat de companie depaseste estimarile analistilor, noteaza Bloomberg.

Veniturile Volkswagen au coborat in trimestrul al treilea cu 3,8%, la 46,9 miliarde euro.

Actiunile grupului german au urcat miercuri dimineata pe bursa de la Frankfurt cu pana la 5%, cea mai buna evolutie din toamna anului trecut.

Valoarea de piata a comaniei a crescut cu 6% de la inceputul acestui an, la 82,8 miliarde euro.

"Ne concentram pe disciplinarea cheltuielilor si managementul investitiilor, precum si sa continuam imbunatatirea proceselor interne. Acesti factori sunt importanti in mod special avand in vedere ca nu ne asteptam ca situatia economica sa se amelioreze in viitorul apropiat", a declarat intr-un comunicat directorul financiar executiv al Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, transmite MEDIAFAX.

Volkswagen vrea sa devina pana in 2018 cel mai mare producator de autovehicule din lume, devansand Toyota si General Motors, in prezent liderii industriei.

Grupul incearca sa scada costurile prin sinergii intre cele opt marci de automobile pe care le detine, trei divizii de autovehicule comerciale si subsidiara italiana Ducati, producatoare de motociclete.

In timp ce piata auto europeana este la minimul ultimilor 20 de ani, rezultatele Volkswagen au fost sustinute de cresterea pietei din China si de cererea solida la nivel mondial pentru marcile de lux Audi si Porsche.

Volkswagen a vandut in trimestrul al treilea 2,36 milioane de autovehicule, fata de 2,33 milioane in perioada corespunzatoare a anului trecut.

In primele noua luni ale anului, grupul a vandut 7,24 milioane de masini, in urcare cu 3,8% de la 6,97 milioane in perioada ianuarie-septembrie din 2012.

Veniturile companiei au urcat cu 1% in primele noua luni, la 145,6 miliarde euro, iar profitul operational a coborat cu 3,4%, la 8,5 miliarde euro.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.