Rectificarea bugetara va creste deficitul bugetar de la 2,3% din PIB la 2,5% din PIB, diferenta pe care expertii FMI o accepta doar pentru sumele cheltuite suplimentar fata de programul initial pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Astfel, deficitul bugetului general consolidat ar putea creste in acest an de la 14,7 miliarde lei, asa cum apare in scrisoarea transmisa FMI in luna septembrie, la 15,9 miliarde lei, scrie MEDIAFAX.

Concomitent, autoritatile au convenit cu FMI o usoara ajustare in jos a prognozei de PIB pentru acest, de la 626,2 miliarde lei la 625,5 miliarde lei, din cauza unui deflator in scadere.

Ministrul bugetului, Liviu Voinea, a declarat in urma cu cateva zile ca scenariul de baza in discutiile cu FMI include o crestere economica pentru acest an de 2,2%.

Reprezentantii Ministerului Finantelor nu au putut fi contactati pana la ora transmiterii stirii.

Toate ministerele pierd bani in urma rectificarii negative

Deficitul bugetar a urcat in august cu aproape 2 miliarde de lei, la 7,92 miliarde lei, reprezentand 1,27% din PIB. Noua tinta de deficit la septembrie echivaleaza cu 1,46% din PIB, ceea ce inseamna ca in ultimul trimestru, cand istoric se realizeaza cele mai mari cheltuieli bugetare, va exista un spatiu pentru deficit de sub 1% din PIB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.