Elvetia a semnat un acord international privind combaterea evaziunii fiscale, punand capat practic secretului sau bancar, a anuntat ieri Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD).

La presiunile autoritatilor europene si americane, care vor sa lupte impotriva evaziunii fiscale, sprijinul politic in Elvetia pentru secretul bancar a scazut gradual, deschizand calea pentru semnarea de acorduri fiscale cu autoritatile straine, scrie capital.ro.

Astfel, Elvetia a devenit a 58-a tara care se alatura conventiei OECD cu privire la schimbul de informatii fiscale cu autoritatile fiscale straine.

"Aderarea Elvetiei la conventia de asistenta mutuala in domenii fiscale trimite un mesaj clar si puternic ca Elvetia este parte a comunitatii de state care considera cooperarea internationala in domeniul fiscal ca o necesitate", a declarat secretarul general al OECD, Angel Gurria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.