Platforma de socializare Twitter a detronat reteaua Facebook in randul adolescentilor americani, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de o banca comerciala din Statele Unite ale Americii.

Astfel, 26% din cei 8.600 de adolescenti intervievati prefera Twitter, iar numai 23% utilizeaza reteaua Facebook si Instagram, potrivit rezultatelor studiului efectuat de banca comerciala Piper Jaffray.

Un studiu realizat de Piper Jaffray la inceputul acestui an arata ca 30-33% dintre adolescentii americani preferau atunci sa foloseasca Facebook in detrimentul Twitter.

Noul studiu arata, totodata, ca Twitter, Facebook si Instagram sunt cele mai utilizate platforme sociale de catre tinerii americani, doar 4% dintre ei preferand site-ul pentru bloguri Tumblr, iar 3%, reteaua sociala Google+.

Totusi, "in ciuda preferintei adolescentilor pentru alte retele, continuam sa credem ca Facebook va oferi in lunile urmatoare surse de finantare suplimentare, datorita serviciilor video si Instagram", declara Gene Munster, expert al bancii Piper Jaffray.

"Instagram ramane o achizitie pentru Facebook", adauga acesta, mai ales datorita introducerii, in viitorul apropiat, in Statele Unite a serviciilor de publicitate pe acest site de partajare de fotografii, scrie MEDIAFAX.

Twitter, care are 218 milioane de utilizatori in intreaga lume, estimeaza ca va fi cotat in curand la Bursa. Cu operatiuni de aproximativ un miliard de dolari, Twitter urmareste sa evite greselile comise de marele sau rival Facebook anul trecut, cand s-a confruntat cu probleme tehnice si o cadere vertiginoasa a cotatiilor la Bursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.