Parlamentul European a dat unda verde, marti, unei noi legislatii antitabac. Acum urmeaza negocierile.

Parlamentul European a votat, marti, Directiva privind produsele din tutun, dar urmeaza o serie de negocieri indelungate cu Consiliul pentru a ajunge la o varianta comuna a documentului, care se va intoarce in Legislativul european, scrie MEDIAFAX.

Votul a fost posibil, dupa ce grupurile politice din Parlamentul European au negociat, saptamana trecuta, mai multe amendamente.

Europarlamentarii au votat amendamentul care interzice tigarile mentolate si cele slim. Totodata, s-a ajuns la un compromis privind comercializarea tigarilor electronice. Astfel, acestea vor fi comercializate in orice fel de magazine, nu doar in farmacii, asa cum se stipula initial.

Se estimeaza ca negocierile vor dura mai multe luni si vor fi complicate, intrucat statele membre vor avea numeroase obiectii la textul adoptat in Parlamentul European, in functie de propriile interese. Spre exemplu, Romania nu este avantajata de trecerea amendamentului privind tigarile slim si cele mentolate, intrucat acestea reprezinta 15% din piata totala romaneasca.

Directiva anti-tutun are putine sanse sa fie adoptata de catre actualul Legislativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.