Asistentii sociali, inginerii, geologii si bucatarii din Romania care vor sa lucreze in alte tari din Uniunea Europeana au disponibile, prin reteaua Eures, locuri de munca in tari printre care Marea Britanie, Irlanda, Germania, Norvegia si Finlanda.

In Marea Britanie, sunt anuntate sase posturi vacante de senior asistent social, pentru persoane care sa lucreze cu copii, tineri si familiile lor - cazuri cu probleme complexe -, urmand sa se ocupe inclusiv de insotirea si reprezentarea persoanelor vulnerabile in justitie. Pentru ocuparea acestor posturi se cer studii superioare de specialitate, experienta in supervizarea unei echipe si limba engleza la nivel avansat. Salariul oferit este cuprins intre 31.296 si 34.887 de lire brut pe an, iar contractul este permanent.

Un hotel din Norvegia are disponibile un post de bucatar sef si unul de asistent bucatar sef. Pentru ocuparea celor doua posturi sunt obligatorii calificarea si experienta similara. De asemenea, angajatorul cauta persoane inovatoare, cu real interes pentru produse alimentare, organizate, sociabile, responsabile, dar si cu bune cunostinte de limba engleza. Angajatorul mai precizeaza ca vorbirea unei limbi scandinave constituie avantaj. "Salariul este negociabil, insa angajatorul precizeaza ca poate oferi cazare incepand cu 2.700 de coroane norvegiene (aproximativ 330 de euro/luna), exceptand energia electrica. Angajatorul este dispus sa ofere asistenta in mutarea familiei in Norvegia", se arata in anuntul publicat pe reteaua Eures. Perioada contractuala este nedeterminata iar angajarile ar urma sa se faca din 1 ianuarie 2014.

Tot in Norvegia, este disponibil un post de senior geolog care sa interpreteze tipurile de date geologice, constructia de modele structurale sedimentologice, evaluari de risc si potentiale de rezerva, folosind instrumente si proceduri standard ale companiei. Postul presupune, de asemenea, participarea la reuniuni tehnice interne si externe, pentru a reprezenta punctul de vedere al departamentului si adaugarea de valoare la zonele de interes E&P (explorare si productie). Candidatii trebuie sa fie absolventi de master sau doctorat in geologie sau echivalent, sa aiba minimum 12 ani experienta, bune cunostinte in sedimentologie si setari structurale, abilitatea de a utiliza aplicatii pe statii de lucru PC - utilizarea pachetului de interpretare seismica Petrel constituie un avantaj -, cunostinte de analiza a datelor de baza petrofizice, interpretare seismica si BHI, cunostinte de geochimie, excelente abilitati interpersonale, abilitate de a lua initiativa si de a fi flexibil, competente sociale, buna cooperare si interes in munca de echipa, autodisciplinare si capacitate de a gestiona propriul timp pentru a raspunde prioritatilor in schimbare si volumului de munca pentru atingerea obiectivelor. Contractul este nedeterminat, insa salariul nu este specificat, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Patru țări din UE vor mai multe controale la culoarele de...
Patru țări din UE vor mai...

Norvegia are vacant si un post de geofizician exploatare, responsabil cu evaluarea si interpretarea datelor existente geofizice, rapoarte de specialitate in proiecte, evaluari de risc si potentiale de rezerva folosind instrumente si proceduri standard ale companiei si efectuarea de evaluari pe teren. Pentru acest post, se cere master sau doctorat in geologie, geofizica sau echivalent, dar si cel putin cinci ani experienta. De asemenea, candidatii trebuie sa vorbeasca fluent limba engleza.

In Germania, sunt anuntate opt posturi de asistent manager (specialist in gastronomia de sistem). Angajatorul dispune de 58 de restaurante in Germania si Austria, in care isi desfasoara activitatea 1.700 de angajati din peste 48 de tari. Persoanele selectate vor fi responsabile de managementul/planificarea resurselor umane, instruirea personalului, controlul comercial, supravegherea procesului de inventariere, realizarea de strategii de marketing pentru promovare la nivel local si de masuri pentru motivarea angajatilor. Candidatii trebuie sa aiba calificare si experienta profesionala in domeniul hotelier si in industria de catering, cunostinte in domeniul ERP si IT, capacitatea de a coordona o echipa, bune abilitati de comunicare, abilitatea de a lucra independent, flexibilitate, fiabilitate, grad ridicat de asertivitate, automotivare si disciplina. De asemenea, cei interesati trebuie sa vorbeasca fluent limba germana. Salariul oferit nu este specificat, angajatorul precizand ca primele sase luni vor constitui perioada de proba, dupa care contractul va fi permanent.

Citeste si:
Mai multe locuri de muncă disponibile în 2022
Mai multe locuri de muncă...

In Finlanda, sunt oferite doua posturi de macelar, pentru care se solicita cel putin sase luni de experienta si cunostinte minime de limba engleza. Salariul oferit este de 14 euro brut/ora, iar contractul este pentru trei luni, cu posibilitate de prelungire.

In Irlanda, poate fi ocupat un post de inginer software senior/servicii online, responsabil cu proiectarea si mentinerea serviciilor web din cadrul companiei, cu scrierea de date web pentru personalizarea jocurilor, dar si cu colaborarea stransa, atat cu dezvoltatorii din cadrul studiourilor de jocuri, cat si cu dezvoltatorii de site-uri. Cei interesati trebuie sa vorbeasca fluent limba engleza. Angajatorul ofera un salariu de 55.000 de euro pe an, asigurare medicala, contributiile la pensie, bonus anual generos, practici flexibile de lucru si 25 de zile de concediu platit. Contractul este pentru o perioada determinata.

Citeste si:
5 motive pentru a angaja un wedding planner
5 motive pentru a angaja un...

Tot in Irlanda, pot fi ocupate doua posturi de inginer software senior core tech, pentru care angajatorul solicita licenta in informatica, ingineria calculatoarelor sau program echivalent. Salariul anual oferit este de 55.000 de euro, pe durata limitata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.