Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri seara, intr-o emisiune televizata, ca salariile ar putea fi indexate cu rata inflatiei.

"Economia Romaniei nici nu bubuie, nici nu duduie. Sunt niste date care ne arata ca pentru anul 2013 ne-am indeplinit cam toate obiectivele mari. Am reusit fara niciun fel de sincopa, si reusim pana la finele anului, nu doar sa dam inapoi salariile si pensiile, ci sa le si platim pe toate. Am reusit sa indexam pensiile cu rata inflatiei si pentru viitor avem prevazuta indexarea salariilor cel puțin cu rata inflatiei", a spus Ponta.

Premierul a mai explicat ca inflatia pana la finele anului va fi de 2%, in vreme ce guvernul are prevazuta o tinta de 3,8% pentru 2013.

"Ideea este sa ne uitam in special spre salariile mici si pentru anumite categorii, pentru ca avem niste restante la rezidenti, la profesorii debutanti, deci cei care au intr-adevar salarii inacceptabil de mici. Salariile mari nu vor creste deloc in anul 2014. Asta este sigur. Ce avem, acea mica osanza de impartit, o dam si noi la cei mai slabi si la cei mai amarati", a spus acesta, citat de realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.