Romanii din strainatate vor trimite in acest an in tara 3,6 miliarde dolari, in stagnare fata de 2012, conform raportului Bancii Mondiale.

Romania va inregistra in acest an remiteri de 3,6 miliarde de dolari de la romanii care lucreaza in strainatate, potrivit unui raport al Bancii Mondiale (BM), nivel similar celui estimat anterior de institutie pentru anul trecut si cu mult sub sumele consemnate inainte de criza, scrie MEDIAFAX.

In acelas timp, numarul migratiilor internationale a urcat cu 4,8% fata de 2010, reiese dintr-un raport prezentat miercuri de Banca Mondiala.

Potrivit datelor publicate de institutie in luna mai, remiterile catre Romania au totalizat anul trecut 3,66 miliarde de dolari, principalele tari de origine fiind Italia si Spania.

Remiterile catre Romania au atins un nivel record in 2008, anul declansarii crizei financiare mondiale, cand s-au plasat la 9,38 miliarde de dolari, potrivit BM. A urmat o scadere abrupta in 2009, cand au fost inregistrate remiteri de 4,9 miliarde de dolari. Numarul emigrantilor romani se ridica la 2,77 milioane la nivelul anului 2010, potrivit datelor Bancii Mondiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.