BNR s-a angajat in fata FMI sa nu reduca dobanda atat timp cat inflatia nu reintra in intervalul tintit si nu exista conditii de piata adverse, potrivit scrisorii de intentie transmise FMI, ceea ce inseamna ca urmatoarea taiere ar putea avea loc abia in noiembrie, scrie MEDIAFAX.

"Vom monitoriza indeaproape evolutiile inflatiei in urma acestor pasi de relaxare si vom avea in vedere scaderea treptata a ratei de politica doar in eventualitatea in care inflatia scade in interiorul intervalului tintit de noi, conform proiectiei, anticipatiile inflationiste raman ferm ancorate si conditiile de piata permit acest lucru", se arata in forma finala a scrisorii de intentie.

In proiectul de scrisoare de intentie, BNR mentiona: "Vom avea in vedere scaderea treptata a ratei de politica in eventualitatea in care inflatia scade catre intervalul tintit de noi, conform proiectiei, anticipatiile inflationiste raman ferm ancorate si conditiile de piata permit acest lucru".

De asemenea, BNR se angajeaza sa reduca pana in septembrie inflatia pana in interiorul intervalului de tintire pe termen mediu, de 2,5±1 puncte procentuale, si sa o mentina in intervalul tintit.

Urmatoarea sedinta de politica monetara va avea loc pe data de 30 septembrie, cand banca centrala nu va dispune de datele finale pentru aceasta luna de la Institutul National de Statistica pentru a lua o decizie de taiere a dobanzii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.