Guvernul va aproba in sedinta de miercuri scrisoarea de intentie pentru acordul preventiv cu FMI, urmand ca documentul sa fie trimis la Washington in vederea aprobarii in board-ul institutiei, au declarat surse guvernanentale.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la finalul intrevederii cu parlamentarii UDMR, ca saptamana viitoare va prezenta in Parlament "liniile principale" ale viitorului acord cu FMI, BM si CE, iar parlamentarii vor avea acces la scrisoarea de intentie, insa documentul nu poate fi facut public.

"Am pus la dispozitie textul scrisorii, nu este public, insa si domnului Blaga i-l voi da si celorlalti lideri politici, pentru ca totusi sa nu discutam pe speculatii din presa (...) parlamentarii vor avea acces la scrisoarea de intentie", a spus Ponta.

Premierul a afirmat ca in plenul celor doua Camere ale Parlamentului va prezenta saptamana viitoare "elementele principale", dar nu poate sa prezinte public documentul pana la aprobarea board-ului FMI, conform procedurilor institutiei internationale.

In ceea ce priveste eventuala reducere a CAS cu 3%, propusa de PNL, Ponta a precizat ca o decizie in aceasta privinta va putea fi luata la jumatatea lunii octombrie, scrie MEDIAFAX.

"Am inclusiv impactul bugetar facut de catre domnul Voinea al diferitelor propuneri enuntate. S-a vorbit de reducerea cotei unice, de reducerea CAS-ului, de toate celelalte, pe masura ce avem toate datele vedem pana la jumatatea lui octombrie de unde putem sa taiem ca sa putem sa punem in alta parte", a mai spus Ponta.

Premierul Ponta declara, recent, ca singurele majorari de taxe, convenite cu FMI si CE in cadrul noului acord, sunt majorarea accizelor la produsele de lux, pentru a compensa reducerea TVA la paine, si plata contributiei de asigurari sociale de sanatate la venituri obtinute din chirii de persoane fizice.

Premierul le ceruse ministrilor in august ca, la 1 septembrie, sa se afle intr-un stadiu avansat pentru redactarea bugetului pe anul viitor, precizand ca documentul va fi discutat cu grupurile parlamentare, inclusiv cu PDL, iar noul acord cu FMI va fi prezentat Parlamentului in jurul datei de 9 septembrie.

Citeste si:
Grindeanu îl atacă dur pe Cîțu: „Băieţel alintat de tătucul de la...
Grindeanu, atac dur la adresa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.