CFR Calatori a avut in primul semestru pierderi de 139 milioane lei (31,6 milioane euro), in scadere fata de rezultatul negativ de 200 milioane lei raportat la jumatatea anului trecut, a anuntat marti compania.

Evolutia a fost determinata printre altele de reducerea unor linii neprofitabile sau cu slaba productivitate, scaderea consumului de motorina si diminuarea cheltuielilor cu personalul prin scaderea numarului de angajati, de la 14.028 in 2012 la 13.891, fara concedieri colective, arata compania, intr-un comunicat.

De asemenea, pozitia financiara a companiei in relatia cu tertii s-a imbunatatit prin reducerea liniilor de credit cu 30,5 milioane lei fata de inceputul anului.

CFR Calatori are ca obiectiv prioritar continuarea reducerii pierderilor si urmareste, totodata, implementarea unei strategii pentru atragerea de fonduri europene, o premiera pentru companie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.