Marea Britanie este principala destinatie a investitorilor americani in active financiare, in valoare de 1.129 de miliarde de dolari la sfarsitul anului trecut, urmata de Canada si Insulele Cayman, conform datelor Trezoreriei SUA, transmite AFP.

Majoritatea acestor plasamente sunt sub forma de actiuni (758 miliarde dolari), iar restul de obligatiuni pe termen scurt si mediu.

Potrivit MEDIAFAX, Canada, plasata pe locul al doilea, a atras investitii financiare de 808 miliarde de dolari din partea americanilor, iar Insulele Cayman, care si-au castigat statutul de paradis fiscal datorita marilor grupuri care detin filiale acolo in cautarea unor impozite mai mici, de 784 miliarde de dolari.

Japonia se afla pe pozitia a patra, cu investitii financiare americane de 521 miliarde de dolari, urmata de Franta, cu active de 375 miliarde de dolari din partea cetatenilor SUA.

China se afla pe locul 17 in acest clasament, iar Rusia abia pe 28.

Potrivit Trezoreriei SUA, valoarea totala a activelor detinute in strainatate de investitorii americani a crescut cu 16,9% in intervalul decembrie 2011-decembrie 2012, la 7.941 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.