Unele companii au renuntat din ratiuni financiare sa mai ofere angajatilor cafele, snackuri si alte avantaje, iar urmatoarele pe lista ar putea fi computerele si smartphone-urile, potrivit directorilor IT intervievati la nivel mondial de compania de consultanta Gartner, relateaza MarketWatch.

Un sondaj efectuat de Gartner in randul a 2.000 de directori IT a scos la iveala faptul ca jumatate dintre angajatorii la nivel mondial se asteapta sa ceara subordonatilor sa foloseasca la serviciu propriile dispozitive informatice, in majoritatea cazurilor smartphone-uri si tablete, dar si PC-uri si laptop-uri.

"Astfel, daca vei avea nevoie de un smartphone pentru telefoane de afaceri sau pentru a lucra in timpul pranzului, sau de un iPad pentru intalnirile cu clientii va trebui probabil sa vii de acasa cu dispozitivul personal. Este ca si cum ai veni pe un santier cu uneltele proprii", a spus David Willis, director la Gartner, transmite MEDIAFAX.

Economiile pentru companii ar fi substantiale. Telefoanele Blackberry, de exemplu, costa companiile americane cate 900 de dolari pe an pentru fiecare angajat, a aratat Willis. Chiar si asa, angajatorii vor cheltui anual 300 de dolari pentru fiecare angajat, pentru aplicatii, securitate, management si suportul necesar tuturor tipurilor de aparate folosite de acestia.

Majoritatea companiilor nu isi vor lasa totusi angajatii prea curand fara aparatura necesara si vor pune la dispozitie PC-urile, iar unele vor subventiona alte dispozitive. In 2016, numarul companiilor care vor oferi smartphone-uri de serviciu va fi insa mai mic cu 30%, anticipeaza directorii IT intervievati.

Multi angajatori considera ca aceasta politica va fi si in beneficiul salariatilor, pentru ca le va permite sa foloseasca aparatele preferate.

Peste jumatate dintre americani adulti (56%) au un smartphone, circa doua treimi detin un laptop, iar 34% o tableta, potrivit Pew Research Center.
Mai mult de un sfert dintre angajatii companiilor americane detin un laptop, smartphone sau tableta, conform unui studiu realizat de Deloitte.

"Este un raspuns la conditiile actuale. Oamenii devin tot mai atasati de tehnologie si vor sa o foloseasca", a aratat John Challenger, director general la Challenger, Gray & Christmas.

Citeste si:
iPhone vs. smartphone-uri Samsung: care este cel mai bun?
iPhone vs. smartphone-uri...

Studiul realizat de Gartner a ajuns la o concluzie similara.

"Multi angajati si-au intrecut deja angajatorii, asa ca politicile se adapteaza realitatii. Deja peste 60% din angajati spun ca folosesc un aparat propriu cel putin o data pe zi la serviciu, iar 44% utilizeaza smartphone-ul personal. Multi dintre salariati vor considera ca este un lucru bun, intrucat companiile limiteaza aplicatiile pe care le poti descarca pe aparatele primite in custodie", a aratat Robert Hellmann, fondator al Hellmann Career Consulting din New York.

"Un dispozitiv propriu iti permite sa lucrezi asa cum vrei, fapt tot mai pretios in era angajatilor virtuali si a aranjamentelor flexibile", a adaugat Hellman.

Consultantul in cariere Marc Dorio crede totusi ca reactiile vor fi diverse, de la oameni care folosesc deja propriile dispozitive informatice si care nu vor fi deranjati si pana la cei care se vor astepta sa primeasca decontari.

Citeste si:
5 pași esențiali pentru alegerea unei companii de împrumut online
5 pași esențiali pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.