Un apel in retelele fixe ar putea costa din ianuarie anul viitor 0,15 eurocenti pe minut, mai putin cu 77,6% fata de in prezent, in timp tariful maxim pentru apelurile in retele mobile ar putea ajunge la 0,86 eurocenti pe minut.


„Tarifele de interconectare raman cheia competitiei in telecom. Pe piata de terminare fiecare operator are un monopol natural si de aceea este nevoie sa reglementam aceste tarife, iar datele din piata demonstreaza ca nivelurile stabilite de ANCOM in ultimii 10 ani au stimulat concurenta, inovatia si investitiile in piata de comunicatii din Romania. Sub presiunea concurentei, tarifele medii pentru apeluri au scazut de 7 ori, iar consumul a crescut exponential”, declara Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Consumatorii romani platesc unul dintre cele mai mici tarife medii la nivelul Uniunii Europene- 1,9 eurocent pe minut.

De asemenea, concurenti intre operatori a stimulat companiile de comunicatii sa realizeze investitii masive in dezvoltarea unor retele tot mai eficiente si in furnizarea de noi servicii, precum cele de internet in banda larga.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.