Sezonul estival a fost unul bun si sectorul turistic se asteapta la o crestere de 4-5% fata de anul precedent, afirma Blagoi Raghin, presedintele asociatiei patronilor de hoteluri si restaurante din Bulgaria, citat marti de cotidianul Novinar.

Raghin afirma ca grupurile cele mai numeroase de turisti vin din Germania, Romania si Rusia. El sustine totodata ca, daca regimul de vize pentru Rusia, Ucraina, Belarus, Republica Moldova si Kazahstan ar fi liberalizat, numarul turistilor din aceste cinci tari, care in prezent se situeaza in jur de un milion pe an, ar creste cu circa 20%

"'Acelasi lucru este valabil si pentru Turcia: noi le dam turcilor un milion de turisti pe an, iar ei doar 25.000 din cauza vizelor. Prin regimul de vize introdus de UE, Bruxellesul nu pedepseste Turcia, ci ne pedepseste pe noi. Aceasta politica trebuie revizuita, nu sa se renunte definitiv la vize, ci acestea sa fie valabile pentru o perioada mai lunga si sa permita mai multe intrari"

Potrivit lui Blagoi Raghin, cele mai multe plangeri din partea turistilor se refera la plaje. Este vorba in special de preturile pentru umbrele si sezlonguri, care li se par mari, si turistii se plang de acest lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.