Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, presedinte al Fortei Civice, spune ca nu isi poate inchipui ca nu mai exista contractul original cu Bechtel.

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, senator de Arad, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Forta Civica Arad, despre contractul cu Bechtel, daca l-a solicitat cat a fost premier, si despre posibilitatea disparitiei acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nici nu imi pot imagina ca acel contract nu se afla la ministerul de resort. Sunt surprins, pentru ca in mod normal contractul nu are de ce sa dispara. Nu se pot intampla decat doua lucruri: a disparut fizic, iar atunci cineva trebuie sa plateasca si exista functionari din minister care au opis cu toate hartiile aflate in fisetele lor, sau contractul exista si totul este, de fapt, o cumplita minciuna facuta sa acopere toate neregularitatile acestui contract, care este de departe un campion al costurilor per kilometru de autostrada din toata Europa", a spus senatorul.

Sova: Contractul cu Bechtel, reziliat. Statul va plati 37,2 mil. euro

In varianta ca documentul original a disparut, "cineva ori a fost neglijent, ori a facut-o intentionat", a afirmat Ungureanu.

Fostul premier a vorbit si despre situatia blocajului existent pe Autostrada Nadlac-Arad.

"Mi se pare incredibila atitudinea ministrului Sova (…) Cu un tupeu nemasurat incearca sa spuna ca are intentii bune, dar care nu pot fi aplicate pe seama mostenirii. M-am uitat in dosarul acestei autostrazi, iar fara sa fii specialist iti sare in ochi faptul ca de la sfarsitul anului trecut incoace nu a mai existat nicio solutie pentru continuarea constructiilor, desi intreg santierul e grevat de datorii enorme catre furnizori si s-au pierdut sute de locuri de munca", a spus fostul premier.

El a adaugat ca "nu se poate spune ca nu exista bani, finantarea fiind asigurata 85 la suta din fonduri de coeziune, bani europeni".

Citeste si:
Ungaria, zguduită de 13 cutremur în mai puțin de 24 de ore
Ungaria, zguduită de 13...

Dan Sova, plangere penala la DNA privind lipsa contractului cu Bechtel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.