Declinul abrupt al pietei PC-urilor continua sa traga in jos gigantul Hewlett-Packard (HP), care a retras estimarea privind cresterea vanzarilor anul viitor, dupa scaderea veniturilor cu 8% in trimestrul mai-iulie, la 27 miliarde de dolari.

Directorul general al companiei, Meg Whitman, numit in urma cu aproape doi ani cu misiunea de a revigora afacerile, declara anterior ca vanzarile vor creste anul viitor odata cu stabilizarea pietei computerelor personale. Whitman a retras aceasta tinta odata cu prezentarea rezultatelor financiare pentru perioada mai-iulie, al treilea trimestru fiscal, potrivit Bloomberg.

Vanzarile de PC-uri au continuat sa scada pentru o perioada mai indelungata fata de asteptarile HP, iar cererea pentru produse si servicii destinate companiilor ramane slaba, in timp ce Dell si competitorii asiatici au adoptat o politica agresiva de preturi pentru a atrage clienti.

Eficacitatea strategiei de reducere a costurilor se apropie de asemenea de limite, dupa 29.000 de disponibilizari in ultimii ani, scrie MEDIAFAX.

In pofida concedierilor, restructurarilor si schimbarilor de management din ultimii trei ani, HP nu a reusit sa se redreseze.

"Exista semne clare ca 80% din afacerile lor vor intampina obstacole in anul fiscal 2014. Asta include PC-uri, imprimante si servicii. Managementul a exprimat niste asteptari pozitive privind situatia din piata, care nu se materializeaza", comenteaza pentru Bloomberg un analist de la Mizuho Securities SUA.

Whitman a invocat, intr-o conferinta cu analistii, cererea slaba din partea mediului de afaceri, mai ales in Europa si China, precum si dificultati in general pe piata PC-urilor si produselor destinate companiilor.

"Cresterea anuala a veniturilor in anul fiscal 2014 nu este probabila", a afirmat CEO-ul HP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.