Guvernul a stabilit ca termeul de finalizare a privatizarii CFR Marfa este jumatatea lunii octombrie, printre conditiile impuse pentru incheierea tranzactiei figurand constituirea unui depozit bancar de aproximativ 20 milioane de euro de catre GFR si o adresa sau un aviz de la Consiliul Concurentei.

Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa prin vanzarea a 51% din actiuni catre Grup Feroviar Roman (GFR), detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicata miercuri seara in Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzactiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, scrie MEDIAFAX.

Pretul de cumparare a pachetului de actiuni este de 904,98 milioane lei (202 milioane de euro).

Actul normativ stabileste ca finalizarea tranzactiei, constand in transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni, va fi realizata sub conditia incheierii unui contract de escrow in termnen de 30 de zile de la data semnarii contractului de vanzare de actiuni. Contractul de escrow va fi anexa la contractul de vanzare de actiuni si va avea ca obiect, in principal, plata de catre cumparator a 10% din pretul de cumparare (90,49 milioane lei) in termen de doua zile de la data contractului de escrow.

Executivul nu indica insa un termen limita pentru semnarea contractului de vanzare a actiunilor. Transferul dreptului de proprietatea asupra actiunilor majoritare la CFR Marfa este conditionat totodata de "emiterea de catre Consiliul Concurentei a unei adrese sau decizii" in conformitate cu dispozitiile Legii concurentei "si/ sau emiterea unui asemenea document de catre alte autoritati de concurenta competente".

Incheierea vanzarii actiunilor se va realiza de asemenea doar prin creditarea contului vanzatorului, statul roman, cu intreaga suma reprezentand pretul pachetului de actiuni.

Modalitatea de plata a actiunilor va consta in incasarea integrala, la data finalizarii tranzactiei, de catre vanzator a garantiei de participare la licitatie in valoare de 10 milioane euro, a celor 90 milioane lei din fondul escrow si a diferentei ramase pana la pretul de vanzare.

Citeste si:
CFR Marfă anunță că vrea să concedieze 1.400 de angajați
CFR Marfă anunță că vrea să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.