Producatorul pufuletilor Gusto, compania Phoenixy din Baicoi, estimeaza pentru acest an o crestere cu 30% a cifrei de afaceri, comparativ cu valoarea inregistrata anul trecut

"Speram sa obtinem o crestere de 30% fata de anul precedent si ne bazam in mod deosebit pe succesul inregistrat de pufuleti in exporturi, in ultimii ani, spre deosebire de piata interna, care inca stagneaza", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Phoenixy, Eliodor Apostolescu.

Astfel, afacerile companiei ar putea depasi 23 milioane euro.

Phoenixy are 15 tipuri de produse si o productie zilnica de peste un million de pungi de pufuleti, aproximativ 30% fiind livrata la export in peste 20 de state europene, precum Suedia, Germania, Olanda, Spania, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Belgia, Ungaria, Croatia si Albania, si in SUA.

"In America avem clienti in New York, Detroit, Chicago, Atlanta",
a aratat Apostolescu.

Luna trecuta, compania a anuntat o investitie de 900.000 de euro in instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperisul fabricii din Baicoi, energia produsa astfel urmand sa reduca cu 38% consumul de energie conventionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.