Romania a importat in primele patru luni din acest an 35.963 de tone de carne de porc, o cantitate de peste sapte ori mai mare decat exporturile realizate in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2013, care au totalizat 4.705,8 tone, potrivit datelor Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Valoarea importurilor a depasit 61,2 milioane de euro, in primele patru luni din acest an, fata de cele 9,8 milioane de euro incasate din exporturi, in perioada mentionata, pentru cantitatea de 4.708 tone de carne de porc, proaspata sau refrigerata, potrivit rtv.net.

Importurile de carne de porc au provenit cu precadere din tarile UE, in general din Germania, Ungaria, Olanda, Spania, Belgia, Austria si Danemarca.

Comparativ cu aceeasi perioada din 2012, importurile de carne de porc au crescut cu 16,6 procente, de la 30.831,9 tone la 35.963,9 tone la finele lunii aprilie 2013, iar valoarea acestora s-a majorat cu 15,7%.

Mancam prea mult? Meniul zilnic al romanului: 3.147 de kilocalorii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.