Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Roman, a declarat luni, ca niciun cont si niciun bun al sau nu au fost puse sub sechestru in dosarul privind privatizarea firmei Transbordare Vagoane Marfa Iasi, aflat in lucru la DIICOT Iasi.

"Niciun cont si niciun bun nu a fost pus sub sechestru", a declarat, pentru MEDIAFAX, proprietarul Grupului Feroviar Roman, dupa ce in presa au aparut informatii ca averea lui a fost pusa sub sechestru de la sfarsitul lunii iunie.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Crimianlitate Organizata si Terorism Iasi face cercetari pentru evaziune fiscala intra-un dosar privind privatizarea frauduloasa a firmei Transbordare Vagoane Marfa Iasi si implicare in activitati de crima organizata, procurorii avand indicii ca Gruia Stoica ar fi preluat TVM cu banii firmei.

Totusi, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca in dosarul de la DIICOT Iasi sunt cercetati Gruia Stoica, tatal si fratele acestuia, fiind instituit sechestru asigurator pe bunuri ale acestora.

Gruia Stoica sustine insa ca in acest caz nu a fost inceputa urmarirea penala in cazul lui.

"Nu s-a inceput urmarirea penala in cazul meu pentru evaziune fiscala. Eu la acea firma aveam doua actiuni in 2004. Mai mult, nu-i cunosc nici pe directorul general, nici pe directorul financiar de la acea societate", a precizat omul de afaceri.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a aratat, intr-un comunicat de presa, ca societatea GFR nu figureaza cu sechestre instituite.

"In urma consultarii bazei de date a Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, precizam ca societatea Grup feroviar Romana SA nu figureaza cu sechestre instituite, conturi blocate si nici nu figureaza pe lista datornicilor publicata pe site-ul ANAF www.anaf.ro, sectiunea Informatii publice/ Informatii despre agentii economici/ Obligatii restante catre bugete la 30.06.2013", sustine ANAF in comunicatul citat.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.