Numarul somerilor din Spania a scazut pentru a cincea luna consecutiv, fenomen care sugereaza ca tara da semne de redresare economica.

Conform Institutului National de Statistica din Spania, in luna iulie, s-au creat 64 866 locuri de munca. Datorita noilor locuri de munca, dar si inceputului perioadei de vacanta, numarul somerilor in randul romanilor din Spania, a scazut semnificativ.

La inceputul anului, intre 40-50% dintre romanii din Spania erau in cautarea unui loc de munca conform sondajelor FADERE, Federatia Asociatilor de Romani din Europa.

"Multi dintre romanii din Spania asteapta cu optimism revenirea timpurilor de prosperitate. Chiar daca unii dintre ei au ajuns intr-o situatie financiara precara si au ramas fara locuri de munca, nu s-au intors in tara, ci au asteptat ca economia Spaniei sa se redreseze si sa isi giseasca din nou un loc de munca decent", a declarat Daniel Tecu, presedinte FADERE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.