Prin scrisoarea de intentie pe care Executivul o va trimite Fondului Monetar International, guvernul Ponta se angajeaza sa introduca o serie de noi biruri asupra romanilor cu venituri mari.
Romania TV a intrat in posesia scrisorii de intentie semnate de Romania cu FMI. Documentul prevede introducerea unor noi taxe, cu data de 1 ianuarie 2014, dar si o serie de noi facilitati pentru romanii cu venituri mici.

Taxe noi:
  • cei care au venituri din chirii vor plati contributii la sanatate si pensii din aceste castiguri de la 1 ianuarie 2014.
  • nevestele sau copiii majori ai oamenilor cu venituri mari, care nu lucreaza, vor aduce costuri suplimentare pentru cei care ii intretin, cel care aduce banii in casa va plati pentru acestia contributii la pensii si sanatate.
  • va fi modificata modalitatea de impozitare a proprietatii; aceasta va varia in functie de scopul de folosinta si nu de statutul legal al proprietarului.

Facilitati:
  • Guvernul vrea sa acorde un ajutor suplimentar, incepand cu luna septembrie, pentru familiile cele mai sarace care se incalzesc cu electricitate,
  • din 2014 vor creste venitul minim garantat si nivelul alocatiilor familiale.
  • Baza de aplicare a contributiilor sociale va fi extinsa, prin aplicarea de contributii si pe veniturile din profesii liberale sau copyright, pentru a se asigura un sistem unitar de stabilire a pensiei pentru diversele categorii de contributori.

Pana la jumatatea lunii octombrie a acestui an va fi definitivat pachetul de servicii de baza pentru asigurarea obligatorie de sanatate. Odata stabilit acest pachet, asiguratii vor plati o contributie suplimentara, daca doresc sa beneficieze de alte servicii in spitalele de stat, in afara celor acoperite prin pachetul de baza, scrie economica.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.