Metro, cel mai mare retrailer german, a avut vanzari de 30,78 miliarde euro in prima jumatate a anului, in scadere cu 2,3% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul net s-a injumatatit, la 15 milioane euro, potrivit datelor prezentate joi de grup.

Pe fondul scaderii cererii din Europa ca urmare a masurilor de austeritate si recesiunii economice, Metro a redus preturile la divizia de retail de electronice pentru a atrage mai multi clienti si a vandut magazinele Real din Europa de Est catre grupul francez Auchan, transmite Bloomberg.

Profitul EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a scazut cu 9% in prima jumatate a anului, 863 milioane euro.

Grupul este prezent in Germania si alte 30 de tari din Europa, Africa si Asia. In Romania, Metro detine 32 de magazine Metro Cash & Carry si 24 de magazine Real. Retailerul francez Auchan va prelua 20 din cele 24 de magazine Real din Romania intr-o tranzactie de 1,1 miliarde euro care a vizat si unitatile din Ucraina, Polonia si Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.