BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a avut in primul semestru un profit net de 62 milioane de lei, in crestere cu 58% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, iar volumul creditelor acordate s-a diminuat cu 1%.

"La nivelul sistemului bancar, prima jumatate a anului 2013 a fost caracterizata printr-o activitate de creditare in pierdere de viteza. In consecinta, BRD a actionat intr-un mediu economic marcat de o cerere slaba de credite atat din partea clientelei de persoane fizice, cat si din partea companiilor, care si-au limitat investitiile", se arata intr-un comunicat al bancii.

Dupa primele trei luni ale anului, banca raporta un profit net de 13 milioane de lei, in scadere cu 84% fata de aceeasi perioada din 2012. In primul semestru al anului trecut, profitul net al bancii s-a situat la 39,4 milioane de lei.

Volumul total al creditelor brute a ajuns la jumatatea anului la 34,85 miliarde lei, cu 1% mai putin fata de 30 iunie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.