Ministrul Muncii, Mariana Cimpeanu, a declarat, vineri, la Deva, ca angajatorii cauta personal calificat pentru activitati de productie, iar acesta este un semn imbucurator, in conditiile in care nu mai apar atat de multe locuri de munca pentru vanzatori.

Potrivit ministrului, administratorii firmelor cauta sa angajeze personal cu o forma de calificare speciala, motiv pentru care este nevoie de o adaptare a cursurilor de formare profesionala.

"Din discutiile pe care le am cu angajatorii, pe fiecare i-am intrebat ce oferta de locuri de munca au si, mai ales, sa aflam ce lipseste din gama calificarilor pe care noi trebuie sa le reintroducem sau sa le dezvoltam. Semnul cel mai imbucurator este ca se cer calificari pentru persoane care sa lucreze efectiv in productie. (....) Acest lucru inseamna ca locurile de munca incep sa se indrepte spre productie si nu mai apar atatea locuri de munca pentru vanzatori. Este un lucru imbucurator pentru piata muncii", a afirmat ministrul Mariana Campeanu, intr-o conferinta de presa, scrie MEDIAFAX.

Acesta a afirmat ca, la Simeria, un angajator a cerut recalificarea somerilor pentru posturi de tinichigerie, insa pentru o situatie speciala, deoarece are nevoie de oameni la acoperirea vagoanelor la o firma de reparatii vagoane.

De asemenea, ministrul Muncii a remarcat ca este nevoie de personal caflificat in domeniul confectiilor, insa a specificat ca unele dintre firme fac specializare la locul de munca.

Ministrul Muncii s-a aflat, vineri, in judetul Hunedoara, pentru a participa la Bursa Locurilor de Munca, desfasurata in localitatile Orastie, Simeria, Calan si Hunedoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.