Statele zonei euro au aprobat, vineri, eliberarea unei transe de 2,5 miliarde de euro pentru Grecia, suma care ar trebui sa acopere necesarul de cheltueieli al guvernului elen pana dupa alegerile parlamentare din Germania, programate in septembrie, potrivit Bloomberg.

Reprezentantii guvernelor din zona euo au avizat transa intr-o videoconferinta, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene. Grecia a adoptat joi un ultim set de masuri necesar pentru indeplini conditiile puse de creditorii internationali.

Potrivit MEDIAFAX, o comisie a parlamentului german voteaza luni in privinta contributiei Berlinului pentru Grecia.

De asemenea, Atena urmeaza sa primeasca alte 1,5 miliarde de euro, suma provenind din profiturile obtinute de bancile centrale din zona euro prin programul Bancii Centrale Europene de achizitie de obligatiuni ale statului elen. Grecia va primi banii dupa finalizarea procedurilor nationale de aprobare.

Statul elen asteapta 1,8 miliarde de euro si de la FMI. Conducerea Fondului se intruneste luni pentru a discuta contributia.

Grecia a fost sustinuta de statele din zona euro si FMI cu doua pachete de imprumuturi totalizand peste 200 de miliarde de euro incepand din 2010, dupa ce indatorarea ridicata a tarii a facut imposibila rostogolirea datoriilor pe piata fianciara. Imprumuturile au fost conditionate de masuri dure de austeritate, precum concedieri, reduceri de salarii si cresteri de taxe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.