Compania de stat Electrica SA cere grupurilor Enel, E.ON si CEZ penalitati cuprinse intre 1,5 si 2 miliarde euro pentru neindeplinirea unor clauze din contractele de privatizare, dar cele trei companii sustin ca au de platit sume mult mai mici, de pana la 700 milioane euro.

"Pretentiile Electrica sunt in jur de 1,5-2 miliarde de euro. In schimb, cei vizati vin in aparare cu alt mecanism de calcul al penalitatilor, din care rezulta ca au de platit intre 500 si 700 milioane de euro", a declarat, joi, Gabriel Dumitrascu, seful directiei de privatizare din Departamentul pentru Energie.

Potrivit MEDIAFAX, Electrica SA considera ca cele trei grupuri nu si-au indeplinit o serie de obligatii din contractele de privatizare si a deschis procese la Curtea de Arbitraj de la Paris.

CEZ (Cehia), E.ON (Germania) si Enel (Italia) au cumparat cinci filiale Electrica de distributie si furnizare a energiei electrice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.