Economia romaneasca va creste in 2013, stimulata de o recolta buna si cresterea exporturilor spre tarile care nu sunt membre UE, urmand ca ritmul de crestere sa se accelereze in perioada 2014-2017, arata un raport al Economist Intelligence Unit (EIU).

Analistii EIU arata ca rata de crestere economica a Romaniei in primul trimestru a fost a treia cea mai mare din UE, atat fata de trimestrul anterior, cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru 2013, acestia prognozeaza o crestere de 2,4%, scrie rtv.net.

Sursa cea mai importanta de crestere economica este sectorul extern. Astfel, valoarea in euro a exporturilor a crescut cu 5,7% in primele cinci luni ale anului si respectiv cu 15,5% fata de aceeași perioada a anului trecut. Productia industriala bruta a crescut in Romania cu 4% in ultima luna si cu 19% in ultimul an.

EIU sustine ca unul dintre factorii care au contribuit la cresterea economica il reprezinta si stabilitatea politica de care se bucura in acest moment Romania, apreciind ca USL va duce pana la capat mandatul de patru ani castigat in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.