Directorul general al FMI, Christine Lagarde, s-a declarat convinsa joi ca zona euro va depasi criza datoriilor, ea subliniind, intr-o vizita in Lituania, importanta reformelor structurale si a unei uniuni bancare, relateaza MEDIAFAX.

"Cred ca exista un viitor stralucit pentru Europa si un viitor stralucit pentru euro si zona euro", a declarat Lagarde jurnalistilor, la Vilnius. Acest viitor depinde de continuarea reformelor structurale, consolidarea arhitecturii europene, in special a proiectului uniunii bancare, a adaugat ea.

FMI anticipeaza pentru anul viitor o crestere economica de 0,9% in zona euro, dupa o contractie de 0,6% prevazuta in acest an.

"Nu trebuie sa uitam ca majoritatea zonelor monetare au nevoie de mult timp pentru a realiza nu doar o uniune monetara sau bancara, ci si o uniune bugetara", a spus Lagarde in timpul unei dezbateri la Universitatea din Vilnius.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.