Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias, controlat de stat, a inceput sa utilizeze gazele din zacamintele nou descoperite care nu pot fi livrate in sistemul national de transport pentru productia de electricitate in unitati de putere redusa.

"O investitie importanta a companiei a fost finalizata la Cojocna, judetul Cluj, unde va fi pus in productie grupul de sonde in scopul valorificarii gazelor naturale in alt mod decat cel traditional, prin alimentarea a doua grupuri electrice cu puteri de 1,4 MW", potrivit unui comunicat, transmite MEDIAFAX.

Costurile de productie a electricitatii in astfel de unitati sunt reduse. Energia electrica va fi comercializata pe piata centralizata a contractelor bilaterale, administrata de bursa de energie electrica OPCOM.

Compania, controlata de Ministerul Economiei, a devenit producator de electricitate in luna ianuarie a acestui an, cand a preluat de la Termoelectrica o termocentrala situata in Iernut, judetul Mures, in contul unor datorii.

Termocentrala Iernut are o cota de pana la 5% din piata producerii de electricitate din tara.

Prin aceasta tranzactie Romgaz a devenit a doua companie din Romania, dupa OMV Petrom, care beneficiaza de o hotarare de guvern care permite producatorilor de gaze si electricitate sa utilizeze gazele proprii pentru generarea electricitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.