Parteneriatul dintre FMI si Romania a fost benefic din punct de vedere fiscal si ar fi pacat ca Romania sa nu continue pentru a consolida cadrul macroeconomic si cresterea economica, a declarat directorul general al institutiei, Christine Lagarde.

"Vreau sa remarc faptul ca avem un parteneriat de durata cu Romania si a fost benefic din punct de vedere fiscal pentru ca a restaurat stabilitatea pentru a genera investitii, a restaurat increderea in fundamentele economice ale tarii", a afirmat Lagarde la conferinta organizata la BNR, intrebata cat de bun doctor a fost FMI pentru Romania si daca institutia va continua tratamentul, in contextul in care alti oficiali ai FMI care au venit in Romania spuneau ca Fondul este un doctor care administreaza pastile amare.

Potrivit MEDIAFAX, ea a aratat ca este rolul FMI sa i se ceara ajutorul cand o tara se confrunta cu situatii dificile sau are nevoie de expertiza si disciplina pe care institutia le ofera.

"Vom fi foarte incantati sa ne continuam discutiile cu autoritatile pentru a ajuta la stabilizarea cadrului macroeconomic, care a fost restaurat cu mare eficienta. Stiu ca n-a fost usor, dar ar fi pacat sa nu-l consolidati, sa nu pastrati acest cadru macroeconomic pentru a consolida cresterea economica, pentru a crea locuri de munca, pentru a va asigura ca oamenii beneficiaza de aceste eforturi", a mai spus Lagarde.

Seful FMI spune ca institutia nu impune niciun fel de tratament sau reteta, doar negociaza cu autoritatile, le respecta parerile, viziunile, pe care apoi le inainteaza comunitatii internationale.

"Vom merge pe un drum pe care l-am ales impreuna", a conchis Lagarde.

Anterior, presedintele Traian Basescu a declarat la intalnirea cu Lagarde ca Romania are nevoie sa fie asistata inca doi ani, aratand ca tara noastra a reusit sa finalizeze al doilea acord cu FMI, desi au fost cateva probleme, dar au fost depasite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.