Productia mondiala de cereale ar urma sa creasca cu 7,2% in 2013/2014, comparativ cu anul anterior, pana la nivelul record de 2,479 de miliarde tone, ceea ce va ajuta la refacerea stocurilor mondiale si la stabilizarea preturilor, a estimat joi Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).
In ultimul sau raport trimestrial, FAO estimeaza ca in 2013 productia mondiala de grau se va ridica la 704 milioane tone, in crestere cu 6,8% comparativ cu anul trecut si totodata cel mai ridicat nivel din istorie, scrie capital.ro.

Organizatia subliniaza ca perspectivele pentru grau sunt favorabile in Europa, unde se asteapta la o revenire a productiei in cazul tarilor din regiunea Marii Negre, care anul trecut au fost afectate de seceta.

FAO se asteapta ca la finele sezonului 2014 stocurile mondiale de cereale sa ajunga la 567,5 milioane tone, in crestere cu 11,5% comparativ cu nivelul inregistrat la inceputul sezonului. Daca aceste cifre se vor confirma, va fi vorba de cel mai ridicat nivel al stocurilor mondiale de cereale inregistrat dupa 2001/2002.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.