Business 7 Iulie 2013 10:05
Un complex medical format dintr-un spital de 600 de paturi, 300 de apartamente, o scoala si o gradinita, dar si un centru de pregatire pentru asistente s-ar putea construi in anii urmatori la Timisoara, investitia ridicandu-se la 300 de milioane de euro, a anuntat presedintele CJ Timis, Titu Bojin.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca un grup american doreste sa construiasca, la Timisoara, un complex medical care sa includa un spital, apartamente, o scoala, o gradinita si un centru de pregatire pentru asistentele care vor munci aici.

"Ieri (miercuri - n.r.) am semnat protocolul cu un grup de investitii din SUA, mai exact cu firma GPM, care ma imputerniceste sa propun Consiliului Judetean Timis realizarea unui campus spitalicesc. Acest campus ar urma sa includa un spital cu 600 de paturi, 300 de apartamente, o scoala si o gradinita, cu pana la 300 de locuri, dar si un centru de pregatire pentru asistentele care se vor pregati timp de trei ani si care vor participa la ce se intampla in acest spital", a declarat Titu Bojin, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit liderului CJ Timis, in aproximativ trei luni urmeaza sa fie stabilita cu exactitate locatia unde va fi construit acest complex.

"In trei luni stabilim locatia, daca lucrurile decurg bine. In mod normal ar trebui ca locatia sa fie la marginea Timisoarei, in apropierea comunei Giroc, pe locul unei foste unitati militare. Avem acolo suprafata de teren necesara, insa nu s-a stabilit deocamdata suprafata exacta. Mai discutam. Constructia se va face pe banii lor, CJT da doar terenul si infrastructura. Este o investitie de 300 milioane de euro din partea americanilor", a declarat Bojin.

Potrivit liderului CJ Timis, odata finalizata aceasta investitie vor fi create 500-600 de locuri de munca.

Bojin a mai spus ca in luna august, plenul Consiliului Judetean Timis va avea de aprobat aceasta investitie, iar dupa aprobare, in aproximativ trei luni ar urma sa se deschida santierul pentru constructia campusului.

Termenul de finalizare al intregii investitii ar putea fi fixat peste trei ani.

Citeste si:
Baterii perfecte pentru baie: ce elemente să iei în considerare...
Baterii perfecte pentru baie:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.