Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca mai multe mii de angajati din cadrul CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa s-au inscris deja pe liste cu disponibilizari, urmand sa beneficieze de plati compensatorii conform Ordonantei 36 privind protectia sociala.

Fenechiu a declarat miercuri ca in anumite domenii din transporturi sunt necesare restructurari si reducerea numarului de persona pentru oprirea adancirii pierderilor, dar ca isi doreste ca angajatii de la companiile si institutiile aflate sub autoritatea ministerului sa nu plece fara plati compensatorii.

"Pentru mine este un obiectiv sa nu dam niciun om afara si sa ramana fara venituri. Restructurarile se vor face in special voluntar. Deja le-am cerut celor de la CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa sa vina cu propuneri de hotarari de Guvern pentru aplicarea Ordonantei 36 la fiecare din aceste institutii, pe un numar de angajati pe care dumnealor ii considera necesari a fi disponibilizati, si din ceea ce am inteles exista foarte multi care s-au inscris deja, adica si-ar dori sa beneficieze de prevederile Ordonantei 36. In acest mod facem restructurare", a spus ministrul Transporturilor.

Intrebat ce inseamna "foarte multi", Fenechiu a afirmat ca sunt "mii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.